Στη Συρία άνοιξαν πάνω από 7000 εκλογικά τμήματα




Απρίλιος 13, 2016.

Δαμασκός.

Σε συνθήκες αυξημένων μέτρων ασφαλείας άνοιξαν στις 7 το πρωί τα εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σήμερα στη Συρία.


 
Οι Σύριοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη  του Λαϊκού Συμβουλίου  και θα διεξαχθούν σε 13 από τις 15 επαρχίες. Εξαιρούνται οι επαρχίες στη Ράκα και στην Ιντλίμπ που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών των τρομοκρατικών ομάδων του ‘Ισλαμικού κράτους’ και της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».



Οι πρόσφυγες των περιοχών αυτών μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα της προσωρινής διαμονής τους.



Σημειώνεται ότι οι εκλογές διεξάγονται σε μια πολυκομματική βάση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το οποίο εγκρίθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2012.



Σύμφωνα με τη Συριακή Εκλογική Επιτροπή, οι υποψήφιοι των διαφόρων κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις για την  ανάδειξη του νέου  κοινοβουλίου  ήταν  πάνω από 11 χιλιάδες και από αυτούς εγκρίθηκαν περίπου 3.500 που είχαν τα συνταγματικά κριτήρια.



Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 25 ετών, να έχουν συριακή υπηκοότητα για τουλάχιστον 10 χρόνια και απαιτείται να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα με ανταπόκριση από τη Δαμασκό.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ