‘Η Σερβο-Ρωσική κατανόηση είναι σημαντική για το μέλλον της Ευρώπης’




 Ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι πιστεύει ότι οι καλές σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη όλων των λαών
 

Ιούνιος 12, 2016.

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσεπούριν πιστεύει ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα και βιοτικό επίπεδο που έχουν, θα πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ),  που αποτελούν  το λόγο για την κατανόηση της  Σερβο-Ρωσικής σχέσης, ως θετικό παράγοντα για το μέλλον ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.




Ο πρέσβης στο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας του Βελιγραδίου «Βέτσερνι» (Vecernje), τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι ένας σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας.



Ο Τσεπούριν τόνισε ότι η Ρωσία υποστηρίζει σθεναρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.


«Λαμβάνοντας  υπόψη την εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή, προσπαθούν να επιβάλουν τα πρότυπά τους εδώ,  καθώς και να εισαγάγουν μέσω ψευδο-δημοκρατικών δομών, που πέρα από τις διαφωνίες που εκφράζονται  και την κακή διακυβέρνηση,  αξιολογούνται  μόνο  κατά πόσο υπάκουες είναι, αλλά αυτές δεν είναι μόνο παράνομες πολιτικές  αλλά και επικίνδυνες», γράφει ο Τσεπούριν στην εφημερίδα  «Βέτσερνι».


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών φάνηκαν τόσο στη Γιουγκοσλαβία, όσο στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.


Ο Τσεπούριν πρόσθεσε ότι η Ρωσία υποστηρίζει σταθερά την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, το σεβασμό στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συγχρόνως προσπαθεί να μην αφήσει ‘να υποτιμηθεί’ η αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.



 Ο Ρώσος πρέσβης, είπε ακόμη, ότι εκτιμά ειλικρινά τη διάθεση της σερβικής ηγεσίας για την προώθηση της συνεργασίας με τη Ρωσία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τις πολλές συνεδριάσεις των ηγεσιών των δύο χωρών, αλλά και την αναγγελθείσα επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που έχει προγραμματισθεί για το Φθινόπωρο, όπως σημειώνει το ‘Beta.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr