Σκόπια: Η Ελλάδα καταργεί από το πρακτορείο ειδήσεων τη λέξη «Μακεδονικό»





Ιούνιος 17, 2016.

Σκόπια.

Νέες κατηγορίες και φιλονικίες για το ποιος προστατεύει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και ποιος επιδιώκει να κάνει παραχωρήσεις στη διαφορά του ονόματος, ξέσπασε μεταξύ του κόμματος της αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης.




Ο λόγος είναι η απόφαση για αλλαγή του λογότυπου από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων  με τη διαγραφή της λέξης «Μακεδονικού», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Το παλιό λογότυπο του πρακτορείου ειδήσεων της Αθήνας περιείχε το πλήρες όνομα του οργανισμού πληροφοριών,  που είναι «ΑΠΕ-ΜΠΕ» [Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων] και συμπεριλαμβανόταν σε αυτό και ο Ήλιος της Βεργίνας, ενώ το νέο λογότυπο περιλαμβάνει μόνο τη λέξη «Πρακτορείο».

 

 

Η διαγραφή της λέξης «Μακεδονικό» από το λογότυπο, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί παραβίαση της ελληνικής ιστορίας και προσβολή του κοινού.

 

 

Πενήντα τρεις βουλευτές από τη δεξιά πτέρυγα, έστειλαν μια κοινή κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προτρέποντάς τον να εξηγήσει γιατί αυτή η αλλαγή έγινε και τι σκοπό εξυπηρετεί.

 

 

Σύμφωνα με αυτούς, η διαγραφή των τριών λέξεων που δίνουν το στίγμα της Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και  αποτελεί σύμβολο της ιστορίας της βόρειας Ελλάδας, αποτελούν προσβολή για το λαό και την ιστορική μνήμη.

 

 
Η Ελλάδα καταργεί την ονομασία "Μακεδονικό" από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

«Σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει έντονη αναταραχή στη γειτονιά μας και όταν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, λόγω της ανικανότητάς της και της έλλειψης σχεδιασμού και οράματος, δημιουργεί συνεχώς αβεβαιότητες σχετικά με τις βασικές θέσεις μας στα εθνικά θέματα, η αλλαγή του λογότυπου ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαγράφοντας τα τρία τελευταία γράμματα, εγείρει πολλά ερωτήματα. Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων προκαλεί  μεγάλη ανησυχία» δήλωσε επί του θέματος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανταποκρίθηκε μόνο γραπτώς στο ερώτημα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για υπαναχώρηση της ελληνικής θέσης.

 

 

Στην απάντηση σημειώνει ότι η αλλαγή του λογότυπου δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση με την εξωτερική πολιτική και ότι με το σχολιασμό αυτόν η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του λαού.

 

 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr