Το ΝΑΤΟ στέλνει χερσαίες δυνάμεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία





Ιούλιος 6, 2016.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία θα συζητήσουν νέα βήματα για την ενίσχυση της παρουσίας της Συμμαχίας στην ανατολική πλευρά της, ως μέρος της προσέγγισης της Δύσης με το ρεβανσισμό της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στο περιοδικό ‘Newsweek’.




Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση της 8ης και 9ης Ιουλίου θα πρέπει να αποφασισθεί η μόνιμη εγκατάσταση χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.



Θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα η Ρωσία διατηρεί επιθετική θέση.



«Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις της Μόσχας. Πίσω από την εμπλοκή και τη διάλυση των φιλοδυτικών κυβερνήσεων που συνορεύουν με τη Ρωσία, βρίσκεται η σύγκρουση ιδεών», δήλωσε ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί  τους ενεργειακούς πόρους ως όπλο για να διαιρέσει τους συμμάχους.



Η κρατική τηλεόραση RT διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, και το Κρεμλίνο προσπαθεί να υπονομεύσει τη μελλοντική πηγή ευημερίας, είπε ο πρώην επικεφαλής του Συμφώνου.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία υποστηρίζει πολιτικά κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την αποσύνθεση της ΕΕ.



«Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ένας από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός, πολιτικός ηγέτης που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Brexit», είπε ο Ράσμουσεν.



Πρόσθεσε ακόμη ότι  ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ είναι δυνατός, αλλά πρέπει να διεξάγεται αποκλειστικά από θέση ισχύος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr