Τουρκικό δημοσίευμα: Ο πραγματικός εχθρός είναι το κουρδικό PYD (στη Συρία)




Ο πραγματικός εχθρός είναι οι Κούρδοι του PYD,  είναι ο τίτλος του τουρκικού άρθρου

Αύγουστος 29, 2016.


Από την περασμένη Τετάρτη που ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο συριακό έδαφος προκειμένου όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Τουρκίας να καταπολεμήσει την τρομοκρατική οργάνωση ‘ισλαμικό κράτος’, πολλά άρθρα στις τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν και περιγράφουν την πραγματική αιτία  της τουρκικής επίθεσης.




Στο κλίμα αυτό ο δημοσιογράφος Χαλκάν Αλμπαϊράκ γράφει στην ‘Karar’, για τις προθέσεις και τους στόχους της τουρκικής κυβέρνησης.



«Η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»,  γράφει ο συντάκτης, «που πραγματοποιείται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από κοινού με την ομάδα «Ελεύθερος Συριακός Στρατός»,  γίνεται εξαιτίας της κουρδικής εχθρότητας και ρατσιστικής στάσης των Κούρδων της Συρίας που είναι άπιστοι εχθροί του Ισλάμ.



Η ένοπλη ομάδα του PYD, οι YPG (Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας) προσπαθούν να κάνουν «εθνοκάθαρση» σε περιοχές που ζουν Τουρκομάνοι και Άραβες και δεν αφήνουν να πάρουν ανάσα οι ευσεβείς Κούρδοι μουσουλμάνοι.



Ακόμη,  ο ηγέτης της οργάνωσης ο Σαλίχ Μουσλίμ, αναγκάζει τους ‘ισλαμιστές’ σε αναγκαστική μετανάστευση».



Συνεχίζει η Τούρκος δημοσιογράφος: 



«Στη Ροτζάβα (βόρεια Συρία) σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα κράτος, αλλά  όχι κράτος του μουσουλμανικού κουρδικού λαού, αλλά μιας κουρδικής δικτατορίας από ανθρώπους που έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του Ισλάμ».



«Κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ κυριαρχεί ένα απείθαρχο μίσος κατά του Ισλάμ και στην περιοχή όπου ζουν  Τούρκοι, Κούρδοι Άραβες και πιθανόν άλλα μουσουλμανικά έθνη θα εξαφανισθούν. Αυτό είναι το σχέδιο…».



Ο συντάκτης αναφέρει ότι ο ενδεχόμενος «κουρδικός διάδρομος» που πάει να δημιουργηθεί βρίσκεται ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας και ενοποιεί  τους Κούρδους της Συρίας  με τους Κούρδους του PKK χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκράτες.



Στόχος του τουρκικού στρατού, είναι «οι άπιστοι Κούρδοι» που διακατέχονται από μίσος κατά του Ισλάμ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr