Είκοσι ακόμη τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία




Σεπτέμβριος 3, 2016.


Ομάδα τουρκικών αρμάτων μάχης διέσχισαν σήμερα τα σύνορα με τη Συρία, κοντά στο χωριό Ελμπέιλι στην τουρκική επαρχία Κιλίς.




Αυτό σημειώνει  δημοσίευμα επικαλούμενο το πρακτορείο Dogan, προσθέτοντας ότι και ένα τεχνικό τμήμα του στρατού εισήλθε στο έδαφος της Συρίας στο χωριό ελ Ράι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο τμημάτων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- ΕΣΣ.



Η ομάδα αποτελείται από 20 άρματα μάχης, πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλα τεθωρακισμένα μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών.



Το τεχνικό τμήμα το οποίο εισήλθε στο συριακό έδαφος βρισκόταν υπό την κάλυψη του τουρκικού πυροβολικού, που βομβάρδιζε θέσεις κοντά στο Ελ Ράι.



Σύμφωνα, επίσης, με το τηλεοπτικό κανάλι TRT «η σημερινή μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού αποτελεί το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που έχει ως στόχο τον περαιτέρω καθαρισμό της περιοχής μεταξύ Ααζάζ- Τζεράμπλους από τους τρομοκράτες καθώς και την ενίσχυση με όπλα του ΕΣΣ για να μετακινηθεί νοτιότερα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr