Γιατί δεν συμμετέχουν ρωσικά αεροσκάφη στη σερβο-ρωσική άσκηση…






Οκτώβριος 11, 2016.


«Στη σερβο-ρωσική αεροπορική άσκηση «BARS-2016», που ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες, οι αεροπόροι μας, μαζί με τους συναδέλφους από τη Ρωσία χρησιμοποιούν για τις πτήσεις τους τα εγχώρια αεροσκάφη, τα οποία είναι πολύ περιορισμένης δυνατότητας σε σύγκριση με αυτά που 




έχουν οι Ρώσοι, αυτό οφείλεται στις αντιδράσεις γειτονικών χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, να μην επιτρέψουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να περάσουν από τον εναέριο χώρο τους», γράφει το σερβικό δημοσίευμα.



«Η Ρωσία δεν ήταν ποτέ εναντίον της πρόθεσης της Σερβίας να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά αντίθετα ο Βρυξέλλες επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε σχέση με τη Μόσχα. Όσο για το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ασχοληθεί με τον καθαρισμό του εδάφους  και ό, τι έχει απομείνει από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσεπούριν, Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι.



Το δημοσίευμα, ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της απαγόρευσης πτήσεων των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να έρθουν στη Σερβία και ο στρατιωτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Λαζάνσκι, είπε ότι η Σερβία δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα στη Δύση, λόγω της άσκησης.



«Είμαι της άποψης ότι η Σερβία δεν πρέπει να έχει προβλήματα με το ΝΑΤΟ για τις κοινές ασκήσεις με τη Ρωσία. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα και μπορούμε να επιλέξουμε εκείνους με τους οποίους θα κάνουμε μια στρατιωτική άσκηση. Άλλωστε είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασκήσεων μαζί τους ( με το ΝΑΤΟ) από ό, τι με τους Ρώσους», είπε ο Λαζάνσκι.



Επιπρόσθετα και ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Τσεπούριν, δήλωσε ότι δεν βλέπει τίποτε ανάρμοστο στην εν λόγω άσκηση.



«Οι Ρώσοι πιλότοι είναι, ήδη, εδώ και στις 3 με 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν την άσκηση «Σλαβική Αδελφότητα», η οποία στοχεύει στην εξάσκηση αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και προστασίας του πληθυσμού, όπου θα λάβουν μέρος περίπου 100 μέλη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και έχουν προσκληθεί σε αυτήν όλοι οι στρατιωτικοί ακόλουθοι που βρίσκονται στη Σερβία. Αυτές είναι οι ασκήσεις μας, δεν είναι κρυφές», πρόσθεσε ο Τσεπούριν σύμφωνα με το σερβικό «Vesti On Line».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr