Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας: "Απαγορευμένο αντικείμενο" στα γήπεδα η σημαία της Βορείου Ηπείρου!


Νίκος Τόσκας
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε να εισέλθουν οι σημαίες της Βορείου Ηπείρου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου όπου διεξαγόταν ο αγώνας των εθνικών ομάδων ανδρών κάτω των 21 ετών Ελλάδα - Αλβανία.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 κατήγγειλε το περιστατικό δημοσιεύοντας το και αποστέλλοντας το σε ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και σε γραφεία Βουλευτών.

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος έκαναν ερωτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με το περιστατικό και για τη νομιμότητα της απαγόρευσης εμφάνισης της σημαίας της Βορείου Ηπείρου.

Παραθέτουμε την αναφορά του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου: 
 



Η απάντηση ήρθε στις 8 Οκτωβρίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Παραθέτουμε το επίσημο έγγραφο, το οποίο μας κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. 



Από την πλευρά μας μελετήσαμε τον επίμαχο "Κανονισμό Γηπέδων και Ασφάλειας & Προστασίας των Αγώνων" της ΕΠΟ και συγκεκριμένα τον "Κατάλογο απαγορευμένων αντικειμένων" που επικαλέστηκε ο κ. Τόσκας, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 52 και 53.

Όπως θα διαπιστώσετε οι σημαίες της Βορείου Ηπείρου που επιχείρησαν οι φίλαθλοι να ανοίξουν,δεν παραπέμπουν σε κανένα από τα δεκαεννέα επίμαχα αντικείμενα.

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου αποτελεί ιστορικό σύμβολο μίας περιοχής με αδιαμφισβήτητηελληνική ιστορία και ελληνική παρουσία.

Συνεπώς η επιχειρηματολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Τόσκα κρίνεται παντελώς αβάσιμη, όπως και η στάση της ΕΛ.ΑΣ στις 2 Σεπτεμβρίου, αδιαμφισβήτητα παράνομη.

Πάντως ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 έδωσε την απάντηση στον Υπουργό και στους καλοθελητές εθνομηδενιστές συμβούλους του μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Οκτωβρίου, στον αγώνα Ελλάδα - Κύπρος στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

 


--