Βουλγαρία: Πρόταση για κατώτερη σύνταξη στα 150 ευρώ




«Οι Πατριώτες κατέθεσαν πρόταση για ελάχιστη σύνταξη τα 300 λέβα», γράφει το δημοσίευμα

Νοέμβριος 25, 2016. 19:52

Ενώ υπάρχει η κυβερνητική πρόταση για 200 λέβα  (102 ευρώ) ως ελάχιστη σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους στη Βουλγαρία, ο κομματικός συνασπισμός των «Ενωμένων Πατριωτών» που συμμετείχε στην κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, κατέθεσε νέα πρόταση για 300 λέβα (153ευρώ) 



ως κατώτερη σύνταξη, η οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή των «Πατριωτών», Ισκρέν Βεσελινοφ,  θα κοστίσει το βουλγαρικό κράτος περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ.



Η πρόταση υποστηρίχθηκε από τον Νικολάι Αλεξαντρόφ του κόμματος ‘Ατάκα’ που δήλωσε ότι «οι προτάσεις είναι σωστές γιατί «το χρωστάμε στους γονείς και τους παππούδες μας. Η φτώχια  είναι η πιο σοβαρή μάστιγα του έθνους μας».



Επίσης ο βουλευτής του ‘Πατριωτικού Μετώπου’ Ντιμιτάρ Μπαϊρακτάροφ είπε ότι στα Σκόπια οι συντάξεις έχουν αυξηθεί στα 206 ευρώ μηνιαίως και εκεί οι συνταξιούχοι χρησιμοποιούν δωρεάν τα δημόσια μέσα μεταφοράς.



Σήμερα η πλειονότητα των Βουλγάρων συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη περί τα 100 ευρώ σε μια χώρα που μια φραντζόλα ψωμί έχει πάνω-κάτω ένα ευρώ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr