Νοτιοανατολική Τουρκία: Σε αυτοσχέδιες σκηνές θα ξεχειμωνιάσουν οι Κούρδοι





Νοέμβριος 29, 2016. 22:10


Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες από τη Συρία και οι οικονομικοί μετανάστες που ‘ την βγάζουν’  σε αντίσκηνα. Είναι και οι εκτοπισμένοι κάτοικοι των τουρκικών πόλεων στις οποίες έγιναν ανελέητες μάχες με καταστροφές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.





Κούρδοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έπειτα από τις μάχες που ξέσπασαν μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών, κατά τη διάρκεια της επιβολής του στρατιωτικού νόμου από τις 14 Μαρτίου έως τις 14 Νοεμβρίου, δεν έχουν που να μείνουν.





Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική για έναν απροσδιόριστο αριθμό Κούρδων, που αναγκάσθηκαν να στήσουν σκηνές σε στάβλους και αχυρώνες γειτονικών οικισμών ζώντας πραγματικά μαζί με τα ζώα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.




«Εκτός από μερικά τζαμιά και λιγοστά κτήρια, οι επτά από δώδεκα περιοχές της πόλης Σιρνάκ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δεν υπάρχει κανένα σπίτι στο οποίο θα μπορούσε να διαμείνει κάποιος. 

Πολλές οικογένειες, αμέτρητες, δεν έχουν κάπου να βάλουν το κεφάλι τους, μέσα στο χειμώνα», γράφει το δημοσίευμα.




«Μένουμε εννιά άτομα μέσα σε μια τέντα. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω του διωγμού μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει μια γυναίκα που η οικογένειά της βρίσκεται σε μια τέντα στο προαύλιο ενός στάβλου.




Ο Χαζάν Κολουμάν, οικογενειάρχης που ζει σε μια αχυρώνα είπε: «Είμαστε χαμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, που να πάμε», είπε.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr