Εθελοντική στρατολόγηση στο Μαυροβούνιο




Δεκέμβριος 3, 2016. 17:42

Πονγκόριτσα.

Η εθελοντική στρατιωτική θητεία θα επανέλθει στο Μαυροβούνιο το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου.




Σύμφωνα με το υπουργείο, το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για το στρατό, είναι ένας από τους κύριους λόγους για την επιστροφή του καθήκοντος αυτού στους πολίτες.



Αυτή η καινοτομία θα εφαρμοσθεί 13 χρόνια μετά που ο στρατός του Μαυροβουνίου κατήργησε την υποχρεωτική θητεία.



Έρευνα του ‘ατλαντικού συμβουλίου’ του Μαυροβουνίου έχει δείξει ότι περισσότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων για υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας, έχουν δείξει διάθεση να καταταγούν, εφόσον  η στρατιωτική θητεία είναι μικρότερη των δύο ετών, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα ‘Politika.



Σε ένα δείγμα ατόμων ηλικίας 25 ετών, πάνω από τους μισούς (55%) απάντησε καταφατικά στην ερώτηση εάν είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν εθελοντικά στο στρατό.



Ο Μιχαήλο Βολκόφ από το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο διοργάνωσης του στρατού, προβλέπει την εθελοντική θητεία, ωστόσο πρέπει να υπάρξει κυβερνητική απόφαση, το νομικό πλαίσιο και οι οικονομικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή αυτού του μέτρου.



Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη στρατιωτική θητεία, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες στρατιώτες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr