«Η Αυστρία παραμένει στο Ναζισμό» λένε οι αριστεροί στη Βιέννη





Δεκέμβριος 5, 2016.17:53


«Το 46 τοις εκατό δείχνει ότι «Η Αυστρία είναι ναζιστική», αυτό παρουσιάζεται από το δυσάρεστο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με το αριστερό κίνημα «Autonome Antifa Wien».




Μέλη της οργάνωσης αυτής συγκεντρώθηκαν έξω από το Αυτοκρατορικό Παλάτι,  κρατώντας ένα τεράστιο πανό γράφοντας ακριβώς αυτό το σύνθημα, ότι οι Αυστριακοί παραμένουν ακόμη ναζιστές, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα ‘Krone.



Η  νίκη  του Βαν ντερ Βέλλεν με ποσοστό 53,3%  που ήταν ανεξάρτητος, προερχόμενος από του Πράσινους, επί του Νόρμπερτ Χόφερ που έλαβε 46,7%, δεν δείχνει τίποτε άλλο,  σύμφωνα με το αυστριακό δημοσίευμα,  ότι κατ’ ουσία δεν υπήρξε αλλαγή στην Αυστρία.



Το αριστερό-αντιφασιστικό κίνημα ανέφερε ότι «σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι  του αυστριακού πληθυσμού έχουν δώσει την ψήφο τους σε έναν ανοιχτό υποψήφιο της ακροδεξιάς που είχε υπαινιγμούς του νεοναζισμού στην ομιλία του, ενώ επικράτησε ο έτερος ο οποίος θεωρείται ως «μετριοπαθής εθνικιστής». 



Η «Antifa» θεωρεί ως υπεύθυνη για την άνοδο των ακροδεξιών στην Αυστρία και γενικότερα στην Ευρώπη, «τα καπιταλιστικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



«Η Αυστρία ήταν πάντα μια ναζιστική χώρα, δεν έχει τίποτε να αποσιωπήσει», σημειώνεται χαρακτηριστικά [στα γερμανικά: «Österreich war schon immer ein Nazi-Land, da gibt es nichts zu beschönigen»].



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr