Ισραήλ: Η φτωχότερη χώρα στο δυτικό κόσμο




Φωτό από χωριό βεδουίνων στο Ισραήλ

Δεκέμβριος 15, 2016. 22:31


«Κάθε πέμπτη ισραηλινή οικογένεια βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας», σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα βάσει των στοιχείων του Εθνικού Ινστιτούτου Ασφαλίσεων.




Το  Εθνικό Γραφείο Ασφάλισης, κατά το παρελθόν έτος κατέγραψε 460.800 ισραηλινές οικογένειες που  ήταν κάτω από το όριο της φτώχιας. Αυτό αντιπροσωπεύει το 19,1%  του συνόλου των οικογενειών στο εβραϊκό κράτος.



Στο χείλος της επιβίωσης βρίσκονται 1.217.900 πολίτες , από τους οποίους τα 764.200 είναι παιδιά.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι  τα στοιχεία θέτουν το Ισραήλ στην τελευταία θέση μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου στον αριθμό των φτωχών πολιτών.



Το 87% των Ισραηλινών πιστεύει ότι το κράτος αδιαφορεί για αυτούς και το 65% σε γενικές γραμμές έχει χάσει εντελώς την πίστη του στα δημόσια ιδρύματα, όπως είναι η Κνεσέτ (Βουλή), η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 39% των πολιτών ανησυχεί για την καθημερινή ύπαρξή του και σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς βρίσκονται σε συνεχή κατάθλιψη και λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά χάπια.



Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι γνωρίζουν προσωπικά ανθρώπους που σκέπτονται την αυτοκτονία λόγω της οικονομικής τους δυσχέρειας.



Το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ποτέ δεν θα βγει από τα δεινά τους και μόνο το 21% από αυτούς πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr