Η Ρωσία βομβαρδίζει την Αλ Μπαμπ- σε βοήθεια του τουρκικού στρατού




Η τουρκική Yeni Safak στην αγγλική έκδοσή της αναφέρεται στη βοήθεια της Ρωσίας προς τον τουρκικό στρατό για την κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ


Δεκέμβριος 29, 2016. 17:37


Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους του Daesh στο νότιο τμήμα της πόλης Αλ Μπάμπ την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.



Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’  είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη (τουρκική) στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της Αλ Μπάμπ.


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισβάλλει στη βόρεια Συρία από τις 24 Αυγούστου,  σε μια στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη».



Ο  ανταρτικός λεγόμενος ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’ μάχεται στο πλευρό της Τουρκίας για την απομάκρυνση των τρομοκρατικών ομάδων (Κούρδων ανταρτών και Ισλαμιστών) από τη βόρεια Συρία.



Η στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει πολλές επιτυχίες- σημειώνει το δημοσίευμα- από έχει καταλάβει την Τζαράμπλους, την Ντάμπικ και τώρα προχωρά στην Αλ Μπαμπ.
Μόλις καταλάβει την πόλη Αλ Μπαμπ από το Daesh,  θα προχωρήσει στην κατάληψη της πόλης Μανμίτς για να διώξει τους Κούρδους του αντιστασιακού  PYD.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr