Πρόεδρος Σερβίας: Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τους Αλβανούς του Κοσόβου





«Νίκολιτς: Η Πρίστινα παραβίασε τις συμφωνίες  των Βρυξελλών, οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο», έχει τίτλο το δημοσίευμα της σερβικής ραδιοτηλεόρασης


Ιανουάριος 15, 2017. 17:29

Βρεθήκαμε στο χείλος της σύγκρουσης, οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα ακολουθήσει  από τους 



προσωρινούς θεσμούς στην Πρίστινα θα γίνει αιτία σύγκρουσης σε όποια περίπτωση  σχετίζεται με το τρένο, που θα καταλήξει άσχημα.



«Ας το σκεφθούν αυτό οι Αλβανοί και οι χορηγοί (προστάτες) τους», δήλωσε ο Νίκολιτς στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Βελιγράδι,  και πρόσθεσε ότι η εμφάνιση της ROSU (ομάδα ειδικών δυνάμεων) στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι σημάδι ότι οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο.



Ο Νίκολιτς είπε ότι «εάν το ΝΑΤΟ δεν εκπληρώσει το ρόλο του στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπως έγινε το Σάββατο με το τρένο από το Βελιγράδι προς τη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, τότε  δεν είναι απαραίτητο».



Ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η Σερβία έχει έρθει σε επαφή με όλες τις χώρες από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας και προειδοποίησε ότι αυτό που συνέβη, έχει την πιθανότητα σύγκρουσης.



«Το ξεκίνησε η Πρίστινα, και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, και τότε ποιος ξέρει τι μπορεί να επακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr