Η Τουρκία θα στείλει 4 χιλιάδες στρατιώτες στη Ράκα




Φεβρουάριος 27, 2017. 10:17

"Κατά την επίσκεψη  του Αμερικανού αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του προέδρου  της CIA στην Τουρκία, η «επιχείρηση Ράκα» έχει λάβει νέες διαστάσεις. 

Σε περίπτωση συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η Τουρκία είναι διατεθειμένη να στείλει 3 με 4 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό για την υποστήριξη της επιχείρησης αυτής", σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



Ο σχεδιασμός αυτός επιτεύχθηκε- σημειώνει το «haberler.com» επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Turkiye’- με τις επισκέψεις του αρχηγού Στρατού των ΗΠΑ, Τζόζεφ Νάνφορντ (Joseph Dunford) και του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo).



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «η Άγκυρα έχει καθορίσει έναν οδικό χάρτη για την Ράκα». Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει, ήδη, εκπαιδεύσει 10 χιλιάδες αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και 7 χιλιάδες από αυτούς θα χρησιμοποιηθούν ως εμπροσθοφυλακή, ενώ ο τουρκικός στρατός θα παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη με τουλάχιστον 3 χιλιάδες προσωπικό.



Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να στείλει έως 4 χιλιάδες στρατιώτες εφόσον υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ, σχετικά με τις ένοπλες κουρδικές ομάδες του YPG, οι οποίες δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην απελευθέρωση της συριακής πόλης.



«Μετά την κατάληψη της Αλ Μπαμπ, από όπου αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία, τώρα προτεραιότητα δεν είναι η πόλη Μπανμπίτς, αλλά η Ράκα. Τώρα μένει να υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ, προκειμένου οι δυνάμεις των YPG να μετακινηθούν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού», σημειώνεται.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει προβληματισμός της Τουρκίας με το βόρειο Ιράκ, όπου οι αντάρτες του PKK έχουν κυριαρχήσει στην πόλη Σιντζάρ. 



Σύντομα ο τουρκικός στρατός προσβλέπει να στραφεί και εκεί, ενώ προς το παρόν συγκεντρώνει όλες τις σουνιτικές ομάδες στην περιοχή και με θρησκευτικό κριτήριο καταβάλλει προσπάθειες να σχηματίσει τοπικές δυνάμεις.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr