Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αλβανία: Παραδόθηκαν στις αρχές όπλα, 30 χιλιάδες φυσίγγια και 6 οβίδες

Φεβρουάριος 27, 2017. 15:43

Τίρανα.

 Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε όλη τη χώρα έχουν παραδοθεί 61 πυροβόλα όπλα, 30.365 φυσίγγια, 25 χειροβομβίδες, 6 βόμβες, και 190 πυροκροτητές, όπως σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ‘ATA’. Σε όλες τα αστυνομικά τμήματα, μετά την κινητοποίηση των δήμων, των σχολείων και των διοικητικών μονάδων  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του αλβανικού πληθυσμού για την εθελοντική παράδοση παράνομης κατοχής όπλων, το αποτέλεσμα ήταν- προς το παρόν- ικανοποιητικό.Πέρα από τη ‘βοήθεια’ των μέσων ενημέρωσης και των φορέων, η αλβανική αστυνομία διεξήγε ενημέρωση από πόρτα σε πόρτα για την αναγκαιότητα της παράδοσης των κατεχόμενων παράνομων όπλων από τον πληθυσμό.


Στη διαδικασία αυτή εντάχθηκαν, εκτός από την αστυνομία και την κυβέρνηση, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό.


 Η κρατική αστυνομία θεωρεί ως άκρως επιτυχημένη την πρωτοβουλία στο θέμα αυτό και ευχαρίστησε για την κίνηση αυτή όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στην παράδοση των όπλων που κατέχουν παράνομα οι πολίτες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr