Το 1999 στο κέντρο της Αθήνας φώναζαν «Ζήτω η τσαμουριά»…




Έτος 1999/ όταν στο κέντρο της Αθήνας φώναζαν ‘ζήτω η τσαμουριά’




Απρίλιος 22,  2017. 22:47

«Αυτό συνέβη το 1999 στους δρόμους της Αθήνας, όταν οι Αλβανοί (μετανάστες) είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να στηρίξουν το λαό του Κοσσυφοπεδίου από τη γενοκτονία των Σέρβων», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του «Njekomb».




Ήταν η εποχή του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου και οι Αλβανοί σε όλες τις χώρες που ζούσαν  εξέφρασαν αλληλεγγύη στο λαό του Κοσσυφοπεδίου μέσω διαδηλώσεων στις πρωτεύουσες.



Τέτοιες ήταν και οι διαμαρτυρίες των Αλβανών μεταναστών στην Αθήνα, όπου αποδοκίμασαν τη σερβική γενοκτονία. Ακουγότανε τότε «Ζήτω το Κοσσυφοοπέδιο» καθώς και «Ζήτω η τσαμουριά».



Ήταν μια υπενθύμιση για την ελληνική γενοκτονία σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων της Αλβανίας, το 1945, που ήταν παρόμοια με τη σερβική γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Ένα ντοκιμαντέρ είχε γίνει τότε από τον συγγραφέα Λίριο Νούσι, για τον ερευνητή των Αρβανιτών, Αριστείδη Κόλια, ο οποίος εργάσθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για τον πολιτισμό, την ιστορία και την αλήθεια για τους Αρβανίτες στην Ελλάδα.



Το ντοκιμαντέρ ήταν αφιερωμένο στο μεγάλο πατριώτη Α. Κόλια, ο οποίος υπερασπίστηκε με γενναιότητα τους Αλβανούς και τους Κοσοβάρους στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.



(njekomb.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr