Λιβύη: Πάνω από 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε αεροπορική βάση




Μάιος 20, 2017. 22:39

Επίθεση στην αεροπορική βάση, κοντά στην πόλη Μπρακ αλ Σάτι, στη νότια Λιβύη, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 141 άνθρωποι, αναφέρει η ρωσική ‘Lenta.ru’, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Αχμέντ αλ Μισμάρι.




Ο Λίβυος εκπρόσωπος  δήλωσε ότι οι 103 από τους 141 που σκοτώθηκαν ήταν στρατιώτες, ενώ οι υπόλοιποι ήταν πολίτες που εργάζονταν στη βάση ή κοντά σε αυτήν.



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίθεση έγινε την Πέμπτη, 18 Μαΐου, από ομάδα ανθρώπων της πόλης Μισουράτα, γνωστής ως «τρίτης δύναμης».



Ο αλ Μισμάρι είπε ότι η αεροπορική βάση ελέγχονταν στο παρελθόν από την ομάδα αυτή, η οποία ονομαστικά φέρεται ως σύμμαχος της κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης στην Τρίπολη, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.


-

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 στη Λιβύη υπήρχαν δύο κυβερνήσεις: μια δημοκρατικά εκλεγμένη που αναγνωρίζεται  από τη διεθνή κοινότητα στο Τομπρούκ και μια των Ισλαμιστών στην Τρίπολη. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, οι πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η σύνθεσή της είχε ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 2016.
Ορισμένες ομάδες που χαρακτηρίζονται ως φυλετικές ή φανατικοί ισλαμιστές, έχουν διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η χώρα μετά την επέμβαση της Δύσης το 2011 και την ανατροπή και δολοφονία του ιδρυτή της, Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται σε εμφύλια σύρραξη.
(lenta.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr