Εμπεριστατωμένα στοιχεία για εγκλήματα 160 UCK άδων- Αλβανών




Αύγουστος 12, 2017. 22:57

Πάνω από 160 άτομα αλβανικής εθνικότητας κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο από έρευνα που διενήργησε η  Δίωξη Εγκλημάτων Πολέμου της Σερβίας,  όπως σημειώνει η σερβική ‘Blic’.




Πρόκειται για άτομα που εντάχθηκαν στον UCK και είναι ύποπτα για εγκλήματα εναντίον Σέρβων αλλά και μη Αλβανών, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο από το τέλος του 1997 έως το τέλος των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999.



Έρευνα στη Σερβία διεξήχθη κατά του Χασίμ Θάτσι, σημερινού προέδρου του Κοσσυφοπεδίου και του Ραμούς Χαραντινάι.



Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τους αναφερόμενους, ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου είναι  ο Αγκίμ Τσέκου- διοικητής του UCK,  ο αδελφός του Ραμούς Χαραντινάι- Νταούτ Χαραντινάι, ο Σουλεϊμάν Σελίμι, ο Φατμίρ Λιμάι, ο Χαραντίν Μπαλιάι, ο Γιακούμπ Κράσνικι, ο Νουρεντίν Μπαλιάι, ο Σουλεϊμάν Σελίμι, Αζέμ Σούνια, Σαχίτ Γιασά …


Η ομάδα του Θάτσι είναι γνωστή ως ναυαρχίδα που λειτουργούσε ως τμήμα του UCK και στη συνέχεια ως εγκληματική ομάδα, γράφει η ‘Blic’, προσθέτοντας ότι ο Χαραντινάι ήταν αρχηγός ομάδας που έδρασε στην περιοχή των Μετοχίων.
(makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr