Αλβανία: Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων ζητά αντίποινα σε εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας




«Το PDIU καλεί την κυβέρνηση: Οι Έλληνες στη Χιμάρα καταχρούνται την αλβανική υπηκοότητα»



Αύγουστος 17, 2017. 20:39

«Το Κόμμα για Δικαιοσύνη, Ενσωμάτωση και Ενότητα- PDIU,  αντέδρασε έντονα στις αντι- αλβανικές εκκλήσεις  των εκπροσώπων του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας προς την Ελλάδα και την Κύπρο για παρεμπόδιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της ΕΕ», γράφει το 



αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο κείμενο του κόμματος των αλβανοτσάμηδων που αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook.


Μάλιστα, αναφέρει ότι οι εκκλήσεις αυτές της ελληνικής μειονότητας, που έγιναν από  την ‘καρδιά της Αλβανίας’, τη Χιμάρα,   σε δύο ξένα κράτη,  πραγματοποιήθηκαν  από τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας  και αποτελούν αξιόποινες πράξεις ζητώντας την έρευνα της Εισαγγελίας, θεωρώντας ότι είναι προσβλητικές.


Σύμφωνα με το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων «είναι καιρός η κυβέρνηση να εφαρμόσει την αμοιβαιότητα και να στερήσει την αλβανική υπηκοότητα σε κάθε άτομο με διπλή υπηκοότητα που ενεργεί εναντίον του εθνικού οφέλους της Αλβανίας, όπως έκανε η Αθήνα σε πολλούς Αλβανούς πατριώτες (που τους στέρησε την ελληνική υπηκοότητα).


 Πριν από δύο ημέρες, εκπρόσωποι της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ διοργάνωσαν διαμαρτυρία (φωτό) στη Χιμάρα για την αρπαγή των περιουσιών τους, ζητώντας στην επιστροφή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας.


«Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο ψήφους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προσπαθήσουμε, πραγματικά, αυτές οι ψήφοι να πάνε εναντίον της Αλβανίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στο πλευρό μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας και θα αποτελέσουν εμπόδιο στην Αλβανία να μην ενταχθεί στην ΕΕ», είχε δηλώσει ο Φρέντι Μπελέρι, πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στη Χιμάρα.


(Facebook,  shqiptarja.com, oranews.tv)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr