Τα Σκόπια ζητούν από τη Γερμανία να εμπλακεί στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος




Αύγουστος 16, 2017. 22:11

Βερολίνο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπουγιάρ Οσμάνι μετέφερε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μίκαελ Ροτ την πρωτοβουλία της κυβέρνησης των Σκοπίων για μια στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Γερμανίας και των Σκοπίων και ζήτησε την εμπλοκή του Βερολίνου στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα.



Ο Οσμάνι δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν δύο από τα τρία βασικά πολιτικά ζητήματα, που αποτελούσαν εμπόδιο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- την υπογραφή  της συμφωνίας για σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία και το σχέδιο νόμου για τις γλώσσες, για το οποίο είπε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να περάσει στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει τώρα  τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.


«Χρειαζόμαστε βοήθεια»


«Για την άρση των εμποδίων που απομένουν στο δρόμο της ευρωπαϊκής και ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης μας», είπε ο Οσμάνι στο Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, « η ψευδομακεδονία βρίσκεται αντιμέτωπη   με τη διαφορά του ονόματος της χώρας μας με την Ελλάδα, για την οποία λύση, ως κυβέρνηση και ως χώρα χρειαζόμαστε βοήθεια. Για αυτό θέλω να ρωτήσω ανοιχτά για την εμπλοκή της Γερμανίας στην επίλυση αυτής της διαφοράς,  μιας χώρας από τις πιο ισχυρές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων.



Ο Ροτ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε ότι η Γερμανία στηρίζει την περιφερειακή συνεργασία και την ενίσχυση του κράτους δικαίου.
«Χαίρομαι που συνάντησα τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της FYROM, Μπουγιάρ Οσμάνι, Υποστηρίζουμε σθεναρά την περαιτέρω πρόοδο στην περιφερειακή συνεργασία και την ενίσχυση του κράτους δικαίου», έγραψε ο Ροτ.
(meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr