«Νέα ομάδα Κούρδων της Συρίας απειλεί την Τουρκία»




Αύγουστος 19, 2017. 22:07

Μια νέα ομάδα  που φέρει την ονομασία «Επαναστατικές Δυνάμεις» ιδρύθηκε στο πλαίσιο των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας», που η ραχοκοκαλιά του αποτελείται από Κούρδους των ‘Ομάδων Λαϊκής Προστασίας’- YPG, που είναι η συριακή επέκταση του PKK και αυτή άρχισε να απειλεί την Τουρκία σε ομιλίες που κάνει, σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.



Η ομάδα αυτή, ιδρύθηκε από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, που σε αυτήν πρωτοστατεί το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD που είναι επέκταση του PKK, προσθέτει το κείμενο.


Σύμφωνα με ραδιοφωνική εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής», ο στόχος της ομάδας που εδρεύει στην περιοχή Σεχμπά (Şehba) της Συρίας δημιουργήθηκε «για την προστασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή» και απειλεί την Τουρκία αφού υπόσχεται να «διώξει τους Οθωμανούς αποίκους από τη χώρα».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ισμάμ Χίτρο, διοικητής της ομάδας αυτής, απείλησε την Τουρκία σε ομιλία του σε τελετή που διοργανώθηκε στη βάση της, στη Συρία.


«Βρισκόμαστε στην 7η χρονιά του πολέμου στη Συρία και έχουμε βιώσει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες και την τυραννία τους, αλλά την τελευταία λέξη την έχουν  οι έντιμοι Σύριοι και πατριώτες επαναστάτες.

Σήμερα μιλάμε για μια ένωση των Κούρδων, των Αράβων, των Τουρκμένων, των νέων ελεύθερων μουσουλμάνων με διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. 

Αυτή η δύναμη θα αγωνισθεί εναντίον εκείνων που καταστρέφουν τη χώρα μας, εκείνους που μας θέλουν στον εξαναγκασμό, εκείνους που σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους για να καταλάβουν τη χώρα μας, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν  τα χωριά μας στο βόρειο Χαλέπι και εξακολουθούν να  συνεχίζουν τις επιθέσεις τους.

 Ο συριακός λαός με όλες τις δυνάμεις του θα τεθεί ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία, θα εκδιώξει όλους τους Οθωμανούς κατοίκους από τη χώρα. Θα εκδικηθούμε για τους ήρωες μας που σκοτώθηκαν και θυσίασαν τις ζωές τους για μια ειρηνική και δημοκρατική Συρία».
(karar.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr