Βούλγαρος Ειδικός: Ο Ερντογάν ετοιμάζει μουσουλμανικό στρατό





Άλεξ Αλεξίεφ: «Όλοι  οι μουφτήδες μας, διαχειρίζονται από τους Τούρκους»

Οκτώβριος 21, 2017. 20:50

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, που προέρχεται από την Τουρκία, είναι το κήρυγμα του ριζοσπαστικού Ισλάμ».
Αυτό δήλωσε ο Άλεξ Αλεξίεφ, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική που καθοδηγείται από το τουρκικό κράτος οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. Τόσο από την Ευρώπη, όσο και από τις ΗΠΑ.


Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη βουλγαρική επικράτεια, ο Αλεξίεφ δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές.


«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που  την διαχειρίζονται Τούρκοι, ακόμη και ο μουφτής είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξίεφ.


Ο ίδιος θα προσθέσει ότι οι ιμάμηδες που κηρύττουν πρέπει να είναι Βούλγαροι πολίτες.


«Πρέπει να γνωρίζουν τη βουλγαρική γλώσσα και να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση έχουν λάβει. Τα στοιχεία είναι δηλωτικά:  στην Τουρκία υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν, προετοιμάζει σταδιακά τον Ισλαμικό Στρατό του, θέτοντας σε σοβαρή απειλή την κοσμική κοινωνία και τους γείτονες της Τουρκίας.


 
(Στοιχεία από pan.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr