Σκόπια: Ο Τσίπρας φοβάται το λαό για μια λύση στη διαφωνία του ονόματος




«Κύριο θέμα η Μακεδονία στις ελληνικές εφημερίδες: Ο Τσίπρας φοβάται το λαό για λύση στη διαφορά του ονόματος»

Ιανουάριος 21, 2018. 11:09

Ο ελληνικός Τύπος συνεχίζει με πρωτοφανή ρυθμό να αναφέρεται στις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις και στις τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη για το όνομα που έχει γίνει επίκεντρο της προσοχής της κοινής γνώμης, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Το κύριο θέμα των σημερινών εβδομαδιαίων εκδόσεων των εφημερίδων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων, έχουν ως κύριο θέμα  και αναλύουν αλλά και ενημερώνουν σχετικά με το ζήτημα του ονόματος, τις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη και την επερχόμενη συνάντηση Ζάεφ- Τσίπρα στο Νταβός καθώς και τη σημερινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.


Το δημοσίευμα αναφέρει τα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στην Ελλάδα και αναφέρει αποσπασματκά ορισμένα κείμενα των δημοσιευμάτων.


Αναφερόμενο στο Πρώτο Θέμα θα σημειώσει: «Ο Τσίπρας μπορεί να πάρει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για την απόφαση να λάβει πράσινο φως ακόμη και χωρίς την υποστήριξη του συνασπισμού του, αλλά φοβούμενος το λαό».


Στη συνέχεια αναφέρεται συνοπτικά σε κείμενα  του συνόλου των κυριακάτικων εφημερίδων , επισημαίνοντας ότι η λύση επισπεύδεται από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία λόγω της επιρροής της Ρωσίας στα Βαλκάνια και ότι εάν δεν υπάρχει κυβερνητική συνοχή στο θέμα, θα υποστηριχθεί από την αντιπολίτευση.


(Στοιχεία από emagazin.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr