Πόρνες: Μία στις πέντε, πανευρωπαϊκά, είναι Βουλγάρα



Σόφια, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
Πολύ ενοχλημένες δείχνουν οι βουλγαρικές εφημερίδες από την «πουτ...» του θηλυκού πληθυσμού τους.

Βγήκε σήμερα και η εφημερίδα “Express” του Λονδίνου και παρουσιάζει μια νέα μελέτη όπου τα στατιστικά στοιχεία για τις βουλγάρες πόρνες δεν αλλάζουν ιδιαίτερα.

«Μία στις πέντε πόρνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Βουλγάρα και Ρουμάνα» τιτλοφορεί στο σημερινό άρθρο της η βουλγαρική εφημερίδα «Стандарт нюз»- (31 Ιανουαρίου 2010) που αναδημοσιεύει το αγγλικό άρθρο και συμπληρώνει με το ...αποκαρδιωτικό : «Ένα εκατομμύριο πόρνες εξαγάγαμε»...

Το κύμα των ιεροδούλων αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την ένταξη της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην ΕΕ το 2006.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά.
Ο αριθμός των «εργαζομένων στο σεξ» είναι μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο 1 εκατομμύριο ογδόντα χιλιάδες και από αυτές οι πεντακόσιες περίπου χιλιάδες είναι αλλοδαπές.
Τα ποσοστά είναι αυξημένα στο Λονδίνο και φθάνουν τα 80% των κυριών που 'προσφέρουν αγάπη' και προέρχονται από την Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη.

Αλλά δεν είναι μόνον οι Βουλγάρες πόρνες, είναι και οι ζιγκολό Βούλγαροι που ικανοποιούν τις αγγλίδες και ανέρχονται στο 7% του συνόλου καθώς και ένα 6% πιάνουν οι τρανσέξουαλ.

Ήδη το ζήτημα, μέσα στα τόσα, προβληματίζει τις βουλγαρικές αρχές αλλά το ‘χάπι’ στην υπόθεση είναι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου της γειτονικής χώρας μέσα από αναγκαίες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Стандарт нюз