Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Επισπεύδονται συναντήσεις Μιλόσοσκι – Δρούτσα και Παπανδρέου - Γκρουέφσκι


Ο υπουργός εξωτερικών της πΓΔΜ ζήτησε, χθές, να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα.

Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στο Λονδίνο όπου οι δύο υπουργοί θα παραβρεθούν στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το αίτημα του σκοπιανού υπουργού, στο θεματολόγιο της συνάντησης, περιέχονται το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης στα σύνορα και την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, ανακοίνωσε ότι μετά την ενδεχόμενη συνάντηση Μιλόσοσκι και Δρούτσα είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί με το Γιώργο Παπανδρέου. Δεν εξέφρασε, όμως, αισιοδοξία για πρόοδο στα ζητήματα των δύο χωρών.

Ο Μιλόσοσκι, εξάλλου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνάντηση του Λονδίνου, είπε πως
«οι συζητήσεις θα είναι λεπτομερείς και μακροσκελείς. Δυστυχώς τα μηνύματα που έχουν έρθει από την Ελλάδα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια ελπίδας πως κάτι θα προκύψει. Ελπίζουμε, όμως, πως μέχρι τότε κάτι να έχει αλλάξει στις θέσεις του γείτονά μας. Οπωσδήποτε μέσα από τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων μπορεί να προκύψει κάτι θετικό».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Алфа ТВ» των Σκοπίων, ο Μιλόσοσκι αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχονται τα Σκόπια ώστε να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα μέσα σε ένα εξάμηνο, ειδάλλως τα πράγματα θα περιπλεχτούν περισσότερο,όπως τόνισε.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Алфа ТВ