Μυστικές συναντήσεις CIA με Κάιρο και Ισραήλ

- για κτύπημα στην Αλ Κάιντα-


Ο διευθυντής της CIA Λεόν Πανέττα πραγματοποίησε μυστικές επισκέψεις σε Κάϊρο και Ιερουσαλημ την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου για να προετοιμάσει το έδαφος για επέκταση της αμερικανικής επέμβασης στην Υεμένη, γράφει στο χθεσινό της φύλλο η ισραηλινή εφημερίδα ‘Ντέμπκα’.

Η Υεμένη θεωρείται το νούμερο ένα προπύργιο της Άλ Κάιντα και οι αμερικάνοι έχουν ήδη προγραμματίσει να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο κατά της ισλαμικής οργάνωσης της τρομοκρατίας.

Όπως σημειώνεται ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, τον υπουργό Άμυνας στρατηγό Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάβι και με τον υπουργό των μυστικών υπηρεσιών στρατηγό Ομάρ Σουλεϊμάν.
Ο αμερικανός, εν πρώτοις, ζήτησε από την Αίγυπτο να συνδράμουν με εκστρατευτικό σώμα στην Υεμένη παράλληλα με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Δεύτερο αίτημά του Πανέττα ήταν η χρήση αιγυπτιακών στρατιωτικών αεροδρομίων (Jumping –off Base) για τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των οχυρωμένων τρομοκρατών.

Στην Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής της CIA συμμετείχε σε σύσκεψη με την ισραηλινή ηγεσία και με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και αξιολόγησαν την διαμορφούμενη κατάσταση των τρομοκρατικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Υεμένης και την σχεδιαζόμενη αμερικανική επέμβαση.

Σύμφωνα με το αρχειακό υλικό της εφημερίδας ‘Ντέμπκα’ η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη έχει ήδη προετοιμαστεί και έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτή.
Σημειώνει η εφημερίδα πως ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ καθώς και μάχιμες μονάδες της CIA βρίσκονται, ήδη, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, στη νότια Υεμένη σε μια μεγάλη υπό κατασκευή βάση στο λιμάνι Χοντέιρα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα έδωσε το 'οκ' για την ανάμειξη των αμερικανικών δυνάμεων μετά την αδυναμία αντιμετώπισης της Αλ Κάιντα από δυνάμεις της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος - Debka