Η Χίλλαρι Κλίντον πάει στην Πρίστινα



Φεβρουάριος 6, 2010


Όπως ανακοινώθηκε από την Πρίστινα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλλαρι Κλίντον, αποδέχθηκε πρόσκληση του υφυπουργού εξωτερικών Σκεντέρ Χισένι να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε από τον Χισένι που επισκέπτεται τις ΗΠΑ, την επιτάχυνση των διαδικασιών όλων των εκκρεμών θεμάτων που απασχολούν το Κοσσυφοπέδιο.

Η Χίραλι Κλίντον ήταν η «πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών» όταν ο σύζυγός της, πρόεδρος Κλίντον, δρομολόγησε σε συνδυασμό με τις νατοϊκές δυνάμεις τον 78-ήμερο αεροπορικό βομβαρδισμό κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση των πολυεθνικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Μία μεγάλη λεωφόρος της Πρίστινας –πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου- φέρει το όνομα του Μπιλ Κλίντον, μάλιστα, σε τελευταία επίσκεψή του έγιναν ενώπιον του, τα αποκαλυπτήρια του ... αγάλματος του, στην πρωτεύουσα της πρώην σερβικής επαρχίας (φώτο αριστερά).

Ο Χισένι, σύμφωνα με δηλώσεις του, συναντήθηκε σήμερα με τους πρεσβευτές των χωρών της Καραϊβικής και επανέλαβε την έκκλησή του για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- πληροφορίες από Политика