Τουρκία: 28 νέες συλλήψεις για υπόθεση Εργκένεκον

Μάρτιος 19, 2010


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άλλα 28 άτομα συνελήφθησαν με εφόδους που πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία, σε εννέα επαρχίες της χώρας, προκειμένου να ανακριθούν για συνομωσία και ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η υπόθεση που είναι γνωστή ως «Εργκένεκον», βρίσκεται σε εξέλιξη αρκετό καιρό στη τουρκική δικαιοσύνη και εκατοντάδες έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα.

Η εφημερίδα ‘Ζαμάν’, αναφέρει ότι μεταξύ των νέων συλληφθέντων είναι και ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός της τουρκικής αστυνομίας İbrahim Şahin.

Ο Şahin κατηγορείται πως είχε αναλάβει τη δημιουργία μιας ομάδας με την ονομασία S-1, που θα αποτελούνταν από αστυνομικούς με εμπειρία σε ‘ειδικές εργασίες’.

Όπως παραδέχθηκε, ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας, οι ομάδες που θα δημιουργούσε θα αποτελούσαν τάγματα θανάτου, με αντικείμενο δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην κατάθεσή του , μάλιστα, ομολόγησε πως είχε προετοιμάσει έναν κατάλογο όπου συμπεριλαμβάνονταν από 150 έως 300 άτομα, ικανά να στελεχώσουν την ομάδα S-1.

Ωστόσο, δήλωσε, πως η δημιουργία της ομάδας αυτής ολοκληρώθηκε, στα πλαίσια της επίσημης και νομικά σύμφωνης με το νόμο αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος