Σκόπια: «Τουρκική τορπιλάκατος προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα»
Μάρτιος 17, 2010

«Μια τορπιλάκατος που μπήκε στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα αναφέρουν σήμερα το τουρκικά μέσα ενημέρωσης» σημειώνει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων «Μακφαξ».

Η τορπιλάκατος η οποία απέπλευσε από το Λίβανο με κατεύθυνση τη Σμύρνη, στην πορεία της άλλαξε πορεία και πέρασε κάτω από το νότιο τμήμα του νησιού της Ρόδου, εισερχόμενη στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές η τορπιλάκατος έφθασε σε απόσταση 60 μιλίων από την Αθήνα με αποτέλεσμα να προκαλέσει αναστάτωση και να ανεβεί το επίπεδο ασφαλείας στον ελληνικό στρατό.

Ευτυχώς η τορπιλάκατος άλλαξε κατεύθυνση, χωρίς να αντιμετωπιστεί από πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, και συνέχισε το ταξίδι προς τη Σμύρνη.

Ο έλληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η υπόθεση θα πρέπει να θεωρηθεί ως αμελητέο περιστατικό και υπενθύμισε ότι συχνά τουρκικά πολεμικά πλοία εισχωρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Από την άλλη πλευρά, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν το περιστατικό υποστηρίζοντας πως το πολεμικό πλοίο επέστρεφε νόμιμα από συμμετοχή του σε διεθνείς ασκήσεις.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος