Μιλοσόσκι: Υπέρ του συμφώνου Φιλίας με Βουλγαρία


 



Μάρτιος 12, 2010

Σκόπια.
«Το σχέδιο ‘Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας’ που προωθεί τις σχέσεις με τη Βουλγαρία επεξεργάζεται το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και άλλες υπηρεσίες, ώστε να εκφραστεί μια ενιαία θέση σε μια απαντητική επιστολή.

"Πιστεύουμε ότι οι συμφωνία έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές ώστε να μην επεκταθούν περαιτέρω οι διαμάχες των δύο λαών», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, πριν από τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, πρόσθεσε πως πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις ώστε με αξιόπιστο τρόπο να αντληθεί κάποιο όφελος από τη συμφωνία αυτή.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν είναι χρήσιμη μόνον για την πΓΔΜ αλλά και για όλη την γειτνιάζουσα περιοχή», είπε συγκεκριμένα και τόνισε πως περιμένει και τη θετική στάση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και την υποστήριξή της, ως μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης.

Πρόσθεσε πως η συμφωνία αυτή θα αποτελούσε στην πράξη προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και πρέπει να σύντομα να υπογραφεί.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος