Βρυξέλλες: Κακομεταχείριση στις Ρουμάνες και Βουλγάρες Πόρνες
Μάρτιος 22, 2010

Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα δημοσιεύουν καταγγελίες από Ρουμάνες και Βουλγάρες γυναίκες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου: την Πορνεία.

Η ρουμανική εφημερίδα «Αντένα 3» από όπου αντλούμε και τα στοιχεία αυτά αναφέρουν πως οι πόρνες αναγκάζονται από τους προαγωγούς τους να τρώνε ακατάλληλες τροφές, που τις διαφυλάττουν για αυτές, μέσα στις τουαλέτες του χώρου εργασίας τους. Οι χώροι αυτοί είναι τα δωμάτια που δέχονται τους πελάτες, είτε τουαλέτες του μπαρ, που εργάζονται ως σερβιτόρες-πόρνες.

«Οι περισσότερες πόρνες στο βόρειο τμήμα των Βρυξελλών προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Δουλεύουνε σε εταιρίες μαστροπών, οι οποίες είναι τρομερά κερδοφόρες για τους απατεώνες αυτούς. Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως οι 25 γυναίκες που ανήκαν σε μια επιχείρηση αναγκάζονταν να πληρώνουν 20 ευρώ για δύο ημερήσια γεύματα» γράφει η εφημερίδα.

Οι αρχές που έκαναν την έρευνα συγκλονίστηκαν όταν είδαν τι έδιναν στις πόρνες να φάνε. Η τροφή ήταν πάντα έτοιμη και την άφηναν στα πλακάκια της τουαλέτας για να μην πιάνουν χώρο στο δωμάτιο.

Οι ρουμάνες και οι βουλγάρες πόρνες δεν είχαν το δικαίωμα της επιλογής του φαγητού. Αυτό το διευθετεί ο προαγωγός με γνώμονα το κέρδος του.

Η μεταχείριση των γυναικών αυτών στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνει, αν μη τι άλλο, το απάνθρωπο πρόσωπο της ευρωπαϊκής κοινωνίας.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος