Κοσσυφοπέδιο: χιλιάδες Σέρβοι στους δρόμους






Μάρτιος 24, 2010

Χιλιάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, για να υπερασπιστούν τη διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους και τον διαχωρισμό των περιοχών τους από τον έλεγχο της αλβανικής κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.

Στις ομιλίες που ακολούθησαν, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του σερβικού κοινοβουλίου που ήρθαν για το σκοπό αυτόν, παρότρυναν τους Σέρβους και τις άλλες εθνότητες, εκτός των Αλβανών, να παλέψουν με όλα τα διαθέσιμα και νόμιμα μέσα ώστε να παραμείνουν στις εστίες τους.

Ο Νομάρχης της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, κ. Radenko Nedeljeković, τόνισε στην ομιλία του πως η λεγόμενη «Στρατηγική του προϊσταμένου του Διεθνούς Πολιτικού Γραφείου» του Πήτερ Φέιτ είναι απαράδεκτη.

Απηύθυνε,μάλιστα, έκκληση προς τους εκπροσώπους των δυνάμεων KFOR, της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNMIK), της ευρωπαϊκής αποστολής (EULEX) καθώς και εκπροσώπους άλλων διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου, να τηρήσουν στάση ουδετερότητας στο ζήτημα του τελικού καθεστώτος που θα δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Απαίτησε, επιπλέον ο Nedeljeković , το σεβασμό στα καθήκοντά τους, όπως αυτά απορρέουν από τις εντολές που έχουν λάβει ώστε να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια στο χώρο αυτόν.

Το συλλαλητήριο έγινε με την ευκαιρία της 11ης επετείου των νατοϊκών βομβαρδισμών και οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν ανθοδέσμες στο μνημείο των αθώων θυμάτων του βομβαρδισμού, στη γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος