Σκόπια: «Γιατί δεν πρέπει να αλλάξει η πΓΔΜ το όνομά της»



"Δεν υπάρχουν βάσεις ή επιχειρήματα να αλλάξει η 'Μακεδονία' το όνομά της" λέει ο Robin O Neill
στο εικονιζόμενο δημοσίευμα.


Απρίλιος 3, 2010

Φέρανε πάλι στο προσκήνιο οι Σκοπιανοί τον φιλοσκοπιανό πρώην διαμεσολαβητή για το όνομα της πΓΔΜ, Robin O Neill.

Οι θέσεις του είναι γνωστές.

Λέει, όμως και την άποψή του για τα συνθήματα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη τηλεόραση των Σκοπίων, στην εκπομπή ‘Άνοιγμα στο Λαό’.

Ας τον ακούσουμε:

« Τα συνθήματα αυτά προήλθαν μετά από το αίσθημα της ταπείνωσης που πολλοί Έλληνες ένοιωσαν μέσα στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Σε μια τέτοια δεινή κατάσταση οι φίλοι είναι απαραίτητοι να βοηθήσουν να βγει από την κρίση και υποτίθεται πως η Ελλάδα θα συνεργαζόταν με τους γείτονες και τους συμμάχους υπέρ της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή»

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα θα δηλώσει τα εξής:

«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία βάση ή επιχείρημα ότι η ‘Μακεδονία’ θα πρέπει να αλλάξει το όνομά της. Και για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι απαραίτητο η χώρα να καταστεί πλήρες μέλος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η ‘μακεδονική’ κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της σε όλους του Οργανισμούς, αλλά και να συνεχίσει το διάλογο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Ο Robin O Neill κλείνοντας την παρουσία του στο κανάλι τόνισε πως, ως παλιό φίλος των Σκοπίων, ελπίζει ότι αυτή η στάση θα οδηγήσει γρήγορα στη λύση του προβλήματος το οποίο είπε πως δεν έχει πραγματικό περιεχόμενο και πως δεν έπρεπε ποτέ να τεθεί ως τέτοιο.

Ο συγκεκριμένος βρετανός πρώην διαμεσολαβητής είχε δηλώσει στην ίδια εκπομπή τον περασμένο Οκτώβριο  (ΜΙΑ 11-10-2009) τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να έχει μια επαρχία με το όνομα Μακεδονία, αν το επιθυμεί και η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ έχει ιστορικό δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό της ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Στην γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία ήταν γνωστή ως Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και όταν η Ομοσπονδία διασπάστηκε ήταν λογικό η χώρα να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομα»

[Ο Robin O Neill είναι και συγγραφέας. Έχει δημοσιεύσει 13 βιβλία όλα εβραϊκού περιεχομένου (ολοκαύτωμα, γενεαλογίες και παραδόσεις των εβραίων).]



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος