Αθήνα :Απαράδεκτη η μεθόδευση των Σκοπίων



Τα Σκόπια θα προσπαθήσουν να καπηλευτούν την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναλαμβάνουν τον ερχόμενο Μάιο, προωθώντας τις θέσεις τους και εμμονή τους στο όνομα 'Μακεδονία'.



Απρίλιος 13, 2010


“Η Αθήνα φοβάται ότι τα Σκόπια θα χρησιμοποιήσουν την επερχόμενη προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μια προσπάθεια προώθησης των θέσεων τους σχετικά με το θέμα της ονομασίας», σημειώνει σήμερα η σκοπιανή τηλεόραση ‘Α1’ επικαλούμενη τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Η αντίδραση της Αθήνας εκδηλώθηκε, χθες, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι, προς τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Torbjorn Jagland, ότι τα Σκόπια από το Μάιο θα ασκήσουν την προεδρία στον αρχαιότερο ευρωπαϊκό Οργανισμό με την επωνυμία «’Μακεδονική’ Προεδρία 2010».

Ο Δελαβέκουρας, σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι που επικαλείται δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι η πρόθεση της πΓΔΜ να προεδρεύσει της Επιτροπής των Υπουργών με την ονομασία « ‘Μακεδονική’ Προεδρία 2010» είναι μια πρόκληση και παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αφού η χώρα προσωρινά ονομάζεται «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»

«Οι ενέργειες αυτές δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική διαδικασία εντός του πλαισίου του ΟΗΕ και στην πράξη, απορρίπτουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας», δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος