Κι άλλος ένας ‘πράσινος’ επιτίθεται!








Απρίλιος 21, 2010


Πριν λίγο καιρό είχαμε την γερμανίδα πρώην ευρωβουλευτή Αγγέλικα Μπερ που είχε εκλεγεί για τη πενταετία 2004-09 με την Ομάδα των Πρασίνων και καταφερόταν κατά της Ελλάδας για τη στάση της απέναντι της πΓΔΜ. ( http://echedoros-a.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html )

Σήμερα τα σκοπιανά ΜΜΕ βγάζουν, άλλον έναν ‘πράσινο’ γαλλογερμανό στο προσκήνιο.
Ας δούμε τι λέει ο Μπεντίτ Ντανιέλ (Bendit Daniel), αυτό είναι το όνομά του.

Γράφει το σκοπιανό κανάλι σήμερα:

Ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μπεντίτ Ντανιέλ πιστεύει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ασκηθούν πιέσεις για παραχωρήσεις στην διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα.

Στην προπαγανδιστική εκπομπή του γερμανικού ραδιοφώνου ‘Ντόιτσε Βέλε’ ο πράσινος Γερμανός, σαφώς τοποθετημένος με τους σκοπιανούς θα πει: όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα Μακεδονία, η κυβέρνηση (των Σκοπίων) να έχει πάντοτε την απλή θέση και να πει η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’ και ‘Μακεδονία’ θα παραμείνει. Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι».


Στις πιέσεις που αναφέρονται σχετικά με την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων ο συν-πρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, θα δηλώσει:

«Εάν η ‘Μακεδονία’ θέλει να διατηρήσει το όνομα Μακεδονία ας το κάνει. Αν θέλει να το αλλάξει, ας το αλλάξει. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να κάνουμε κάτι για να ηρεμήσουν οι δύο πλευρές. Διαφορετικά δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα».

«Το πρόβλημα, συνέχισε ο ευρωβουλευτής, είναι ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ομοφωνία στην Ένωση. Θα συνεχίσει να υπάρχει το πρόβλημα εφόσον η Ελλάδα επιμένει. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Τώρα, όμως, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία να γίνει διαπραγμάτευση με την Ελλάδα ανταλλαγής της βοήθειας εξόδου από την κρίση με την παραδοχή της, στο όνομα ‘Μακεδονία’. Είναι μια θέση που θα άρει το αδιέξοδο».

Ο Μπεντίτ Ντανιέλ επεσήμανε πως το ζήτημα θα επιλυθεί μόνον μεταξύ των δύο χωρών και να μην περιμένουν τα Σκόπια κάποια επίλυση έξωθεν.

Προς επικύρωση της θέσης του αυτής έθεσε το παράδειγμα του Κύπρου, που αν και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντούτοις, η Ευρώπη είναι αδύναμη να δώσει λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο πράσινος ευρωβουλευτής δήλωσε στη συνέντευξή του, ότι η Ομάδα των Πρασίνων θα υποστηρίζει πάντοτε την ένταξη της πΓΔΜ στην Ε.Ε.

Σε ερώτηση μάλιστα του δημοσιογράφου αν οι Πράσινοι θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν στη διαφορά του ονόματος ο Ντανιέλ Μπεντίτ υπογράμμισε ότι «θα μπορούσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία σε αυτό, αλλά θα έθετε σε κίνδυνο τις διαδικασίες των δύο χωρών, που από ότι φαίνεται δείχνουν προθυμία σε κάποιον συμβιβασμό».

----------

Της σύνταξης

[O Γαλλογερμανός ακτιβιστής και πολιτικός Nτανιέλ Kον-Mπεντίτ γεννήθηκε το 1945 στη νότια Γαλλία. Hγετική φυσιογνωμία του Mάη του '68, εντάχθηκε στους Γερμανούς Πράσινους το 1984, ενώ το 1989 εξελέγη αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης. Tο 1999 ηγείται της ευρωλίστας των Γάλλων Πράσινων, ενώ το 2004 επανεκλέγεται ως Γερμανός ευρωβουλευτής. Aπό το 2002 ηγείται ως συν-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στο Eυρωκοινοβούλιο. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου "Eυρώπη-Oικολογία"- πηγή: skroutz]



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος