Διπλωμάτης Κοσόβου: «Θερμά συγχαρητήρια στον αδελφό Μπερίσα»








Απρίλιος 21, 2010



«Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνον για την Αλβανία αλλά για όλο το αλβανικό έθνος», τόνισε ο υπουργός εξωτερικών της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Σκεντέρ Χουσένι σε χαιρετισμό του προς τον αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα".

Τα παραπάνω σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘55’ αναφερόμενη στην επίσκεψη του Κοσοβάρου διπλωμάτη στα Τίρανα και στις δηλώσεις τις οποίες έκανε με το γεγονός της κατάθεσης του ερωτηματολογίου για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσσυφοπεδίου, Χουσένι, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Αλβανό πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά:

‘εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αδελφό πρωθυπουργό Μπερίσα για την έγκαιρη ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού εγγράφου. Είναι ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός όχι μόνον για την Αλβανία αλλά για ολόκληρο το αλβανικό έθνος, που μας κάνει όλους να είμαστε υπερήφανοι».

Ο Μπερίσα από την πλευρά του τόνισε πως το ενοποιημένο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, είπε ο Μπερίσα, οι πρόσφατες τοπικές εκλογές, με τη συμμετοχή της σερβικής κοινότητας, απέδειξαν για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο των δημοκρατικών διαδικασιών που επιτεύχθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος