Σκόπια: Οι ξένες παρεμβάσεις στο σκοπιανό κοινοβούλιο




Απρίλιος 29, 2010



«Δύο μέρες χρειάστηκε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει στην κοινή επιστολή των εκπροσώπων των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ που έδωσαν ανησυχητικά μηνύματα για τη στασιμότητα της δημοκρατίας και για την κατάσταση του κράτος, το οποίο βρίσκεται σε επικίνδυνα νερά», σημειώνει χαρακτηριστικά η «Αλφα ΤΒ» των Σκοπίων, τονίζοντας την αργοπορία του Νϊκολα Γκρουέφσκι.

Ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος SDSM, επεσήμανε στο σκοπιανό κοινοβούλιο τις εκτιμήσεις των ξένων εκπροσώπων, τονίζοντας την απουσία της πολιτικής συζήτησης, την έλλειψη μεταρρυθμίσεων, την απόκλιση από την πραγματική πορεία της χώρας και τις συνεχείς κοινωνικές συγκρούσεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ν. Γκρουέφσκι, απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης και επεσήμανε πως μερικά άτομα εμποδίζουν την εφαρμογή της συμφωνίας - πλαισίου της Οχρίδας και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του, έχει δεσμευθεί πλήρως, να εφαρμόσει τη συμφωνία-πλαίσιο, καθώς και ζητήματα παρεμφερή προς αυτήν.

Για την έλλειψη πολιτικού διαλόγου επέρριψε την ευθύνη στην αντιπολίτευση, στην αρνητική στάση, όπως είπε, που τηρεί σε μια σειρά εκκρεμών κοινωνικών ζητημάτων.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος