Βελιγράδι: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

Απρίλιος 29, 2010

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Ελλάδας, γράφει το σερβικό επίσημο δίκτυο, κ.κ. Mirko Cvetković και Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξαν σήμερα στην Αθήνα την «Ατζέντα 2014», που προβλέπει την ένταξη των κρατών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2014. Τόνισαν, ακόμη, ότι η Σερβία ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών.

Η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει την πρωτοβουλία ένταξης όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με χρονικό ορίζοντα το 2014.

Οι πρωθυπουργοί Cvetković και Παπανδρέου χαρακτήρισαν, στην κοινή Συνέντευξη Τύπου, τις σχέσεις της Σερβίας και  της Ελλάδας σαν εξαιρετικά αγαθές, βασισμένες σε ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η Σερβία, αποτελεί εταίρο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς και ότι το Βελιγράδι μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Cvetković , εξέφρασε ευγνωμοσύνη, στην υποστήριξη αρχών, που τηρεί η Ελλάδα, στον αγώνα ενάντια στη μονόπλευρα κηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσόβου.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος