Αλβανία: Ο Μπαμίρ Τόπι υπέγραψε τη συμφωνία για τα ελληνικά νεκροταφείαΟ Αλβανός πρόεδρος Bamir Topi επικύρωσε την απόφαση του Κοινοβουλίου για τη δημιουργία ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων και μνημείων για τους πεσόντες του ελληνο -ιταλικού πολέμου 1940-1941.

Απρίλιος 13, 2010

Υπεγράφη σήμερα από τον Αλβανό πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι, το Διάταγμα- Συμφωνία για την δημιουργία ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Αλβανία.

Όπως δημοσίευσε σήμερα αργά το απόγευμα η εφημερίδα ‘Μπαλκάν’ ο πρόεδρος Τόπι υπέγραψε, σύμφωνα με το νόμο, την κύρωση «της Συμφωνίας - Συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου των Υπουργών της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Κυβέρνησης της Ελλάδας για την έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου των χρόνων 1940-1941 και για την δημιουργία μνημείων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η ελληνική κυβέρνηση θα δημιουργήσει δύο μνημεία - νεκροταφεία στην νότια περιοχή της χώρας.

Τη σχετική διάταξη είχε εγκρίνει το αλβανικό κοινοβούλιο την 25η Μαρτίου 2010 με ψήφους 67 υπέρ και πέντε κατά.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος