Τουρκία: Επιστολή Ερντογάν προς 26 χώρες για συμφωνία με Ιράν




Μάιος 23, 2010

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιστολή σε αρχηγούς ορισμένων χωρών, σχετικά με τη συμφωνία  Τουρκίας – Βραζιλίας με το Ιράν.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’, τις χώρες μέλη, μόνιμα και προσωρινά, του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις P5+1 χώρες καθώς και τους γείτονες της Τουρκίας και χώρες της περιοχής, ότι η Τουρκία είναι αντίθετη στην χρήση της πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή όπλων. Αυτό το είδος των όπλων τονίζει στην επιστολή του, ο Ερντογάν, δεν πρέπει να υπάρχει στην περιοχή. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στην επίλυση προβλημάτων είναι η διπλωματία και το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «αυτή είναι η κοινή λογική της Τουρκίας, για ένα κράτος δικαίου, και τη λογική αυτή θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε», τονίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η επιστολή του Ερντογάν εστάλη στα κράτη: Γερμανία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, ΗΑΕ,Μπαχρέιν,Βοσνία, Βουλγαρία, Κίνα, Γαλλία, Γκαμπόν, Γεωργία, Ιράκ, Μεγάλη Βρετανία, Νιγηρία, Ιαπωνία, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβύη, Λίβανο, Μεξικό, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Συρία, Ρωσία, Ουγκάντα και Ελλάδα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος