Σκοπιανό δημοσίευμα: "Κλείνουν τα πρατήρια βενζίνης στη Βόρεια Ελλάδα"




-οι Έλληνες φουλάρουν από Σκόπια και Βουλγαρία-

Μάιος 31, 2010

«Πολλά πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα βρίσκονται υπό της απειλής πτώχευσης, λόγω των υψηλών τιμών της βενζίνης και των εισαγωγών καυσίμων από τις γειτονικές χώρες, όπως η πΓΔΜ και η Βουλγαρία» αναφέρει το δημοσιογραφικό τμήμα της σκοπιανής τηλεόρασης ‘Άλφα ΤΒ’.

Όπως αναφέρουν ελληνικές πηγές, γράφει το σκοπιανό κείμενο, τουλάχιστον 300 με 350 πρατήρια καυσίμων έχουν σταματήσει προσωρινά την εργασία τους λόγω αδυναμίας πληρωμών των υποχρεώσεών τους στους προμηθευτές.

Ο κύριος λόγος για την κρίση στον κλάδο είναι η αύξηση των τιμών ως αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ και της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα. Οι αυξήσεις αυτές δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στον τομέα αυτόν της αγοράς, όπου καταγράφηκε πτώση των πωλήσεων από 20 έως 25 τοις εκατό.

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ, αφού η τιμή του έχει φτάσει σε 1,53 € ανά λίτρο.

Μάλιστα με επιστολή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων ιδιοκτητών Βενζινοπωλών διαμαρτυρήθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών λόγω των ‘παράνομων’ εισαγωγών καυσίμων από γειτονικές χώρες όπως είναι η Βουλγαρία και η πΓΔΜ.

Επιπρόσθετα η ελληνική Ομοσπονδία Βενζινοπωλών επισημαίνει ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, πολλά πρατήρια θα οδηγηθούν σε πτώχευση, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος