Εφημερίδα Κοσσυφοπεδίου: «Δρούτσας –Γέρεμιτς: οι σχέσεις καλής γειτονίας όρος για την ΕΕ»





Μαίος 23, 2010



«Ο σεβασμός της αρχής της καλής γειτονίας, είναι μια πολύ σημαντική προϋπόθεση, στη διαδικασία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του, Βούκ Γέρεμιτς»

Τα παραπάνω τονίζει η κοσοβάρικη εφημερίδα ‘Κόχα’ στη σημερινή της έκδοση. Ο Δρούτσας και ο Γέρεμιτς συναντήθηκαν στην Αθήνα και συζήτησαν για το ευρωπαϊκό μέλλον της Σερβίας και γενικότερα της περιοχής, όπως αναφέρουν επίσημες πηγές των δύο χωρών.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, στο αγώνα για τη διατήρηση της κυριαρχίας της επί του Κοσσυφοπεδίου και την οικονομική συνεργασία.

Σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό για την Αθήνα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία – σημειώνει η αλβανόφωνη εφημερίδα- για την συνάντηση αυτή, αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, στηρίζει τη Σερβία στην πορεία προς την ένταξή της στην ΕΕ, τονίζοντας στο Σέρβο ομόλογό τους ότι «ο σεβασμός της αρχής καλής γειτονίας, είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος