Σκόπια: «Πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο»

Ιούνιος 8, 2010
Σκόπια
Οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο , δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος VMRO-NP, Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι.

Ο πρώην πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πιθανόν να έρθουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Οκτωβρίου στην Πορτογαλλία, όπου μέχρι τότε, έχει ορισθεί ένα χρονικό όριο για να ξεπεραστεί η διαφωνία με την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων.

«Πιστεύω ότι ο Οκτώβριος ή ο Νοέμβριος είναι ο κατάλληλος χρόνος για εκλογές στην πΓΔΜ, αφού θα έχει τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή του ΝΑΤΟ. Κατά την άποψή μου πρέπει να δοθεί ένα λογικό τέλος σε όλην αυτήν την ιστορία. Όλες αυτές οι διαδικασίες θα μπορούσαν να παρασύρουν- μια σειρά πραγμάτων με σοβαρές συνέπειες», είπε ο Γκεοργκιέφσκι.

Ο επίτιμος πρόεδρος του προαναφερθέντος κόμματος επεσήμανε ακόμη πως το κλειδί των εκλογών το κρατά το αλβανικό κόμμα DUI, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι.

Σύμφωνα, ακόμη, με την εκτίμηση του Γκεοργκιέφσκι, ο Γκρουέφσκι δεν μπορεί να ξεπεράσει τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος