Βουλγαρία: Διαφημίζει την ιερή πόλη των Θρακών


Ιούνιος 6, 2010

Εκ μέρους της βουλγαρικής εθνοσυνέλευσης η Τσέτσκα Τσάτσεβα (Цецка Цачева) θα παρουσιάσει την ιερή πόλη των Θρακών, το αρχαίο Περπερικόν, στους προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών που συμμετέχουν σε συνέδριο στην Αττάλεια με αντικείμενο τη «διαδικασία Συνεργασίας τα Νοτιανατολικής Ευρώπης», ανακοίνωσε το Κέντρο Τύπου της βουλγαρικής Εθνικής Συνέλευσης.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 6 και 7 Ιουνίου 2010.

Η κυβέρνηση του Μπορίσοφ θα παρουσιάσει φωτογραφίες από πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της Βουλγαρίας. Έτσι, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου Στάνταρτ, θα δοθεί η εικόνα της κοινής ευρωπαϊκής κληρονομιάς ώστε οι μεμονωμένες χώρες να γνωριστούν μεταξύ τους και να συγκλίνουν τα ενδιαφέροντά τους.

Η Τσάτσεβα ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία έχει 43.000 αρχαία ευρήματα και είναι μεταξύ των πρώτων τριών χωρών της Ευρώπης από άποψη αρχαιολογικών χώρων.

«Χρησιμοποιώντας τον αρχαιολογικό μας πλούτο, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και ιστορικού τουρισμού, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία. Ο παλιός κόσμος πρέπει να ξαναβρεί τη βάση του, την νοτιοανατολική Ευρώπη, ως σταυροδρόμι των πολιτισμών», τόνισε η εκπρόσωπος της βουλγαρικής εθνοσυνέλευσης Τσέτσκα Τσάτσεβα.


Σχετικό: Το Αρχαίο Περπερικόν στο όρος των πνευμάτων
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος