Οργανώνει μέτωπο ο Γκρουέφσκι ενόψει της Συνόδου των Βρυξελλών


Ιούνιος 3, 2010

Όπως πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι κάλεσε  "έναν αριθμό" πρεσβευτών χωρών της ΕΕ, σε κοινή διαβούλευση υπό του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρουέφσκι, ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις τελευταίες συναντήσεις που είχε με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα, ενημερώνοντας τους πρεσβευτές για τις θέσεις της σκοπιανής κυβέρνησης ως προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κοινή συνεδρίαση, όπως χαρακτηρίστηκε, είχε σκοπό και στόχο να προϊδεάσει τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση των Σκοπίων κατά την ευρωπαϊκή Σύνοδο που θα γίνει μετά από δεκαπέντε ημέρες.

Ο πρέσβεις αρνήθηκαν να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης για το πλήρες αντικείμενο των διαβουλεύσεων με την σκοπιανή κυβέρνηση, σημειώνει η τηλεόραση «Κανάλ 5».

«Το μήνυμά μας», είπε ο Μιλοσόσκι, « είναι ότι οι φίλοι και εταίροι μας που έχουν κοινούς στόχους με τη χώρα μας ενημερώθηκαν για πρόσφατες διπλωματικές μας δραστηριότητες ως προς την διεύρυνση της ΕΕ», δήλωσε ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος