Вечер: Ο Μίκης Θεοδωράκης ζητά να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ





Ιούνιος 3, 2010

«Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, προτρέπει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το μηχανισμό στήριξης, που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, και να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, γράφουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης», αναφέρει σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ.

Η εφημερίδα φιλοξενεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη:

«Εάν το πλοίο ‘Ελλάδα’ δεν αλλάξει δραστικά πορεία, θα φθάσει στο τέλος του ως έθνος, ως λαός, ως ιστορία και πολιτισμός» δήλωσε ο 85χρονος συνθέτης στη συνάντηση που διοργανώθηκε από το συνασπισμό της Αριστεράς (ΣΥΝ).

Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε να αποσυρθεί η χώρα του από το μηχανισμό στήριξης και το ΝΑΤΟ και να στραφεί σε άλλες φιλικές χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι αραβικές χώρες. Ειδικά για την εθνική άμυνα της χώρας, πρότεινε αυτή να παρέχεται από το σύγχρονο οπλισμό της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας, σημειώνει η εφημερίδα, μέσα στην κρίση που διέρχεται η χώρα, έδωσε μια ιδέα για να απαλλαγεί το κράτος από το χρέος, με κρατικοποιήσεις της εκκλησιαστικής περιουσίας και ιδιαίτερα των μοναστηριών αλλά και την κρατικοποίηση των επιχειρήσεων που συνδέονται με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος