Ιταλία-Μετανάστες: πήραν ιταλική ιθαγένεια 295 χιλιάδες

Ιούλιος 11, 2010.



Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο με θέμα τη ‘Μεταναστευτική Πολιτική’ με διοργανωτή το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοινώθηκε ότι το 2009, απέκτησαν ιταλική ιθαγένεια 295.000 αλλοδαποί οι οποίοι επί έτη εργάζονται και ζουν στην Ιταλία.

Σύμφωνα, εξάλλου με τα στοιχεία του ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής ο ιταλικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά το 2009 σε ποσοστό 0,5 % που αντιστοιχεί στον αριθμό των μεταναστών που απέκτησαν ιταλική υπηκοότητα.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που ζει και εργάζεται στην Ιταλία αριθμείται, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, σε 4,7 εκατομμύρια άτομα ή το 7% του συνολικού πληθυσμού.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν από κοινού από τον βουλευτή Marco Calgaro και τον ιταλό δημοσιογράφο Benko Giata, όπως γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Κόχα Γιόνε’.

Μέσα στο σύνολο των αλλοδαπών που απέκτησαν ένα δεύτερο διαβατήριο, σημειώνει η παραπάνω αναφερθείσα εφημερία, είναι και έξι χιλιάδες αλβανοί μετανάστες.

Οι τελευταίοι μάλιστα ζήτησαν απλούστευση των διαδικασιών απόκτησης ιταλικής ιθαγένειας γιατί πάρα πολλές απορρίφθηκαν ελλείψει απαιτούμενων δικαιολογητικών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος