Πρέσβης ΕΕ στα Σκόπια: Υπάρχει σκεπτικισμός για ένταξη στην ΕΕ




Ιούλιος 14, 2010.

Σκόπια.

Ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Έρβαν Φουερέ, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα στην σκοπιανή πρωτεύουσα ότι στη χώρα υπάρχει σκεπτικισμός, όσον αφορά την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι επικρατεί καχυποψία. Η πλειονότητα όμως προσβλέπει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ο ενδεχόμενος σκεπτικισμός προβάλλεται από ένα ασήμαντο μέρος της κοινωνίας» δήλωσε ο Φουερέ.

Παρότρυνε, μάλιστα, την σκοπιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες των πολιτών. Έκανε, επίσης, έκκληση  προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ώστε μέσω του πολιτικού διαλόγου να επιτευχθεί πνεύμα συναίνεσης.

Δεν παρέλειψε, ο πρέσβης της ΕΕ, να αναφερθεί και στην πρόσφατη δημοσκόπηση στην οποία το 82% των πολιτών θεωρούν τη διατήρηση του ονόματος πιο σημαντική από την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης δεν ανταποκρίνονται στην προηγούμενη έρευνα, στην οποία οι πολίτες είχαν εκφράσει τη θέλησή τους για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Φουερέ.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος